Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät meille usein esitettyjä kysymyksiä ja vastaukset näihin kysymyksiin

Palvelemme molemmissa myymälöissä edelleen normaalisti. Olemme tehostaneet siivousta ja desinfioimme säännöllisesti muun muassa kosketuspinnat ja maksupäätteet, jotta myymälöissä olisi turvallista asioida.

Tarvittaessa voimme toimittaa tuotteet nyt myös suoraan kotiovellesi Kemi-Tornio alueella. Halutessasi kotiintoimituksen, voit olla meihin yhteydessä soittamalla, sähköpostitse tai verkkosivujen kautta. 

Onnistuu! Meiltä saat muun muassa kone-, käsin- ja lasikaiverruksia sekä sormusten kaiverrukset. Teemme lähes kaikki kaiverrukset paikan päällä ja kerromme sinulle mielellämme eri kaiverrusvaihtoehdoista. Kaiverruksiin olisi hyvä varata aikaa ainakin muutama työpäivä.

Optikolle tulee varata aika ja se onnistuu helpoiten meille soittamalla. Soita ja tiedustele vapaita aikoja!

Tornio p. 016 481242 / 040 8409207

Kemi p. 016 221814 / 040 8405485

Oikeanlainen huolto ja säilytys auttaa tuotteita pysymään kauniina pitkään. Tummuneita ja likaisia tuotteita voi puhdistaa myös kotona. Tummuneet ja likaiset hopeakorut kannattaa ensin laittaa likoamaan kuumaan veteen, johon on sekoitettu hieman astianpesuainetta, sillä näin koruista saadaan ensin irroitettua likaa ja rasvaa, jota irtoaa muun muassa ihostamme. Koruja voi harjata varovaisesti esimerkiksi vanhalla hammasharjalla. Tämän jälkeen koruja voi puhdistaa erilaisilla korujen puhdistusaineilla, joita on muun muassa nesteen ja tahnan muodossa.

Korujen puhdistuksen voi viimeistellä korujen puhdistusliinalla, joka antaa koruille myös kiiltoa. Korujen likaantumista ja tummumista voi estää muun muassa varomalla, ettei koruun pääse erilaisia kemikaaleja, kuten hajuvettä tai hiuslakkaa sekä riisumalla korut pois esimerkiksi saunomisen ajaksi. Tummuneille pöytähopeille löytyy myös erilaisia puhdistusaineita. Pöytähopeiden tummumista voi estää säilyttämällä niitä ilmatiiviissä tilassa, kuten muovipussissa rasian sisällä.

Löydät meiltä korujen huoltoon ja puhdistukseen tarvittavat aineet ja autamme sinua valitsemaan oikean puhdistustavan koruillesi. Voit tuoda puhdistusta tarvitsevat tuotteesi myös meille, jolloin puhdistamme ja huollamme tuotteet puolestasi.

Rodinointi tarkoittaa korun pintakäsittelyä, jolloin korun pinnalla on rodiumia, joka on platinaryhmän metalli. Rodinointia käytetään tavallisesti useimmissa valkokultaisissa tuotteissa ja osassa hopeatuotteita. Rodinointi aikaansaa valkokultaisille tuotteille puhtaan valkoisen värin, joka on kirkkaampi kuin itse valkokulta. Rodinointi voi kulua ajansaatossa etenkin sormuksista, jolloin tuotteen voi uudelleenrodinoida kultasepällämme.

Suurimman osan rannekellojen paristonvaihdoista saat heti odottaessa mukaan. Lasin kautta vaihdettavat paristot ja muut erikoistyöt vaihtaa kelloseppämme Kemissä, joten tällöin rannekello tulee jättää ja työssä menee tilanteesta riippuen parista muutamaan työpäivään. Rannekellon paristonvaihto maksaa alkaen 8 euroa.

Pariston vaihtoväli on tavallisesti 1-3 vuotta. Pariston kestoaika on riippuvainen kellon koneiston kunnosta. Jos kello käy uudella paristolla alle vuoden, kertoo se yleensä kellon koneiston kuivuudesta tai likaisuudesta, jolloin koneistoon tulisi tehdä korjausarvio kellosepällämme.

Korvien rei’itykselle ei tarvitse erikseen varata aikaa. Voit kuitenkin varmistaa että korvien rei’ityksiä tekevä työntekijä on kyseisenä päivänä paikalla ottamalla yhteyttä myymäläämme.

Blomdahl suosittelee hoitokorvakoruja pidettäväksi kuusi viikkoa, tämän jälkeen voit vaihtaa uudet korvakorut. Korvakorureikien täydellinen parantuminen kestää noin vuoden, joten suotavaa on ottaa seuraavat asiat huomioon:

  • käyttää aina korvakoruja, etteivät reiät pienene tai umpeudu kokonaan,
  • olla erityisen varovainen vaihdettaessa korvakoruja ja huolehtia aina hygieniasta puhdistamalla korvakorut ja pesemällä kädet sekä huolehtimalla korvalehtien puhtaudesta,
  • korvakorujen taustoja ei tulisi painaa liian tiukkaan ja tiiviisti kiinni,
  • allergisen reaktion riski on suurin ensimmäisen vuoden aikana reikien ottamisesta, joten on tärkeää käyttää turvallisia, ihoystävällisiä korvakoruja.

Lisätietoa korvien rei’ityksessä käyttämistämme Blomdahl-tuotteista ja korvien rei’itykseen liittyvistä asioista löydät heidän sivuiltaan.

Lisätietoa Blomdahlin verkkosivuilta

Uimaan menemistä kannattaa odottaa mahdollisimman kauan korvakorureikien ottamisesta ja pään pitämistä veden alla on suotavaa välttää. Kun poistut vedestä, putsaa korvakorureiät huolellisesti. 

Lisätietoa Blomdahlin verkkosivuilta 

Kyllä voi, mikäli kehyksen kunto mahdollistaa sen. Tapauskohtaisesti hiomme uudet linssit paikoilleen joko Kemin myymälässämme tai lähetämme ne hiottaviksi linssivalmistajalle Etelä-Suomeen. 

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä niin autamme mielellämme!