Me

Tietoa meistä

Olemme vuonna 1962 perustettu yksityinen kulta-, kello- ja optisen alan  perheyritys, jossa yrittäjinä toimivat Vesa ja Susanna Kemppainen. Toimipaikkamme löydät kahdesta kaupungista: Torniosta Satamakadulta sekä Kemistä Sauvosaarenkadulta. Molemmista toimipaikoista löydät laajan valikoiman laadukkaita kotimaisia ja kansainvälisiä alamme tuotemerkkejä. Saat meiltä myös monipuoliset palvelut ja esimerkiksi kaiverrukset ja pienet korjaustyöt teemme paikan päällä myymälöissämme!

Asiakas on kaiken toimintamme keskiössä ja haluamme palvella sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Saat meiltä henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua, jonka tekee mahdolliseksi osaava ja ammattitaitoinen henkilökuntamme.

 

Meidän tarina

Tarinamme alkoi elokuussa vuonna 1962, kun Kalevi Kemppainen perusti optikkoliikkeen Kemiin. Kalevi oli syntyisin perheestä, jossa käsityöläisyys näkyi vahvasti. Hän ja hänen molemmat veljensä Kauko ja Kaarlo, sekä isänsä Artturi Kemppainen olivat myös ammateiltaan kulta- ja hopeaseppiä. Veljesten äiti, Olga Kemppainen omasi myös taitavat kädentaidot. Nuoruudessaan veljekset ja heidän isänsä työskentelivät myös Ruotsin puolella ja valmistivat sekä kaiversivat suuret määrät muun muassa Tornionjokilaakson hopeaa.

Yksi ehkä merkittävimpiä saavutuksia suvussamme oli, kun vuonna 1952 Artturi Kemppainen sai kunnian valmistaa Ruotsin kuninkaalle Gustaf Adolf VI:lle Kuningas -lusikan. Kemppaisten silloisesta työnantajasta C.O. Perssonista Haaparannalla tulikin sittemmin virallinen tavarantoimittaja Ruotsin hoville vuonna 1953.

1900
Yritys perustetaan

Kalevi halusi kuitenkin laajentaa osaamistaan ja opiskeli Helsingissä itselleen optikon ammatin. Valmistuttuaan hän päätti perustaa oman yrityksen Kemiin. Vuonna 1968 yrityksen tuotevalikoimaan tulivat lisäksi kulta- ja hopeatuotteet sekä kellot. Tämä oli luonteva lisäys aiemman ammattiosaamisen myötä, mutta myös asiakkaiden pyynnöstä sekä alan yleisen kysynnän vuoksi. 

Tornioon avattiin optikkoliike vuonna 1978. Kun Kalevin poika, Vesa Kemppainen otti yrityksen vastuulleen, siirtyi Kalevi työskentelemään uuteen Tornion liikkeeseen. Vesa on valmistunut optikoksi vuonna 1973 ja suorittanut sen jälkeen myös kultasepän tutkinnon. Näin ollen oli hyvin luontevaa jatkaa yritystämme molemmilla aloilla kahdessa kaupungissa. Vuonna 1984, kulta- ja hopeatuotteet sekä kellot tulivat myös Tornion tuotevalikoimaan.

Yrityksemme kolmas sukupolvi astui mukaan kuvaan vuonna 1999, kun Vesan tytär Susanna tuli yrityksen osakkaaksi. Susanna on valmistunut optometristiksi vuonna 2001 ja palatessaan opinnoiltaan, hän otti vastuulleen Tornion toimipisteen, Kalevin siirtyessä ansaitulle eläkkeelle.

Vuonna 2012, yrityksellämme tuli 50 toimintavuotta täyteen. Vaikka vuosien varrella on tapahtunut paljon muutoksia molemmilla aloilla, on yrityksemme kuitenkin pysynyt itsenäisenä liikkeenä, jonka olemme kokeneet hyväksi ratkaisuksi. Työskentely laadukkaiden merkkituotteiden parissa on mahdollistanut jatkumon sydäntämme lähellä olevalle asiakaspalvelutyölle. Varsinkin tuotteiden kotimaisuusastetta pidämme arvoissamme korkealla, ja haluamme viestiä siitä myös asiakkaillemme. Vahva sitoutuminen työhön, on tuonut välillä myös tunnustusta yrityksellemme. Tästä kaikesta käy kuitenkin suurin kiittäminen asiakkaitamme.